Нагле промене времена доносе здравствене проблеме

Начелник Посткоронарног одељења Ургентног центра доктор Предраг Митровић каже за РТС да нагле промене времена највише утичу на кардиоваскуларне болеснике, као и на пацијенте који имају проблеме са дисањем. Истиче да је важно да у сезони одмора возачи на пут крећу наспавани, као и да су потребне чешће паузе у путу.

Предраг Митровић је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да нагла промена температуре утиче на сваки организам.

"Најугроженији су кардиоваскуларни болесници и они који имају проблеме са дисањем", каже Митровић.

Нагласио је да веома важно уносити довољну количину течности, посебно у врелим данима.

Указао је да у сезони одмора грађани који крећу на пут треба да се спреме тако што ће се добро наспавати, а да особе које имају здравствених тегоба треба да понесу своју терапију и да се информишу код лекара о својим проблемима.

"Веома је важна добра наспаваност, доста течности, лака одећа у топлим данима и у случају замора стати и одморити се", рекао је Митровић.

Будући да су срчана слабост, изненадни срчани застој, инфаркт чести код возача, Митровић каже да је важно да ти пацијенти умерено уносе течности.

"У сваком случају треба се придржавати тога да мушка особа дневно треба да унесе три литра течности, а женска од два до 2,5 литара", закључио је Митровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво