Одмаралишта на Златибору и у Бечићима пуна деце

Док већина дечјих одмаралишта у државној својини пропада, у ужичким објектима на Златибору и у Бечићима бележи се још једна успешна сезона. Захваљујући позитивном пословању, Јавна установа "Златибор" и Град Ужице обезбедили су бесплатно летовање за 220 најмлађих суграђана из социјално угрожених категорија. Тамо се и ове године одржавају кампови за младе спортисте.

Дечје одмаралиште "Златибор" и овог лета угостило је младе кошаркаше из целог света. Србија је већ 43 године јединствена по том спортском расаднику, каже Божидар Маљковић један од најуспешнијих европских тренера.

"Ово је најстарији камп на свету. Немају Американци који су познати по камповима, Италијани, Шпанци, овакву врсту кампа. Овде су почели каријере највећи наши тренери и највећи наши играчи", истиче Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије.

О томе се чуло у свету кошарке широм света, а петнаестогодишњи Сорен Аид већ три године летњи распуст проводи на Златибору.

"Живим у Паризу, а наредне године селим се због бољег кошаркашког клуба у други град. Због тога морам да радим на усавршавању, а то се овде пружа на најбољи начин и због тога долазим", каже Сорен , учесник кошаркашког кампа "Александар Николић".

Дечје одмаралиште "Златибор", поред кошаркаша, од ове године има и камп одбојкаша, који су допутовали из 19 земаља.

"Људи су веома инвентивни, направили су базен, имају идеју да прошире капацитете, наравно зато што смо се и ми појавили ове године. Јер са интересовањем које постоји и са идејом коју имају, радити сваке године и дограђивати јесте гаранција континуитета", каже Вања Грбић, директор Одбојкашког кампа на Златибору.

На Златибору је преостало још да се заврши изградња хале, а размишља се и о развојним пројектима објекта у Бечићима, где деца долазе на рекреативну наставу.

"Нижа цена и већи број гостију, а попуњеност нам је преко 75 посто на Златибору, на нивоу целе године, а на мору, на нивоу четири месеца колико траје сезона, попуњеност нам је 97 посто", рекао је Владан Цупарић, директор Дечијег одмаралишта "Златибор" из Ужица.

Док су на Јадрану, али и на српским планинама, многа дечја одмаралишта у државној својини пуста или препуштена немару, Ужичани доказују да одговорним пословањем могу да се боре са јаком конкуренцијом у приватном сектору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво