Преминуо филмски критичар Александар Костић

Филмски критичар и дугогодишњи уредник у Драмском програму Радио Београда и уредник филмског програма ТВ Б92 Александар Д. Костић (1962) преминуо је изненада у Београду.

Прво запослење било му је у Драмској редакцији Радио Београда, где је лансирао серијал драматизованих класичних криминалистичким прича из целог света под именом "Паукова мрежа", уз учешће великог броја наших најпознатијих глумаца.

Дипломирао је на ФДУ, а каријеру филмског критичара започео је почетком осамдесетих у "Студенту", као део генерације која је унела свежину и нови дух писања о филму код нас. Ерудита и Велики познавалац популарне културе, нарочито музике, стрипа и криминалистичких романа, у своје текстове је уносио сазнања из свих ових области. 

Свој критичарски рад наставио је све до пре неки дан у најозбиљнијим домаћим новинама и магазинама, дајући 35 година свој огроман допринос разумевању најзначајнијих светских токова, трендова, естетике. Текстове је објављивао у Нашој борби, Данасу, НИН-у и Времену, поред осталих, а у магазину Ритам био је филмски уредник од 1992. до 1995. Објавио је књигу есеја "Поље снова" (1997).

Коаутор је култног квиза "Велика Р'Н'Р превара" на Радију Б92.

Испраћај за кремацију је у четвртак, 27. јула у 10 часова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи