Вулин: Србија тражи истину о злочинима над Србима на КиМ

Прошло је 18 година од како је стрељано 14 жетелаца у Старом Грацку, на Косову и Метохији, а министар одбране Александар Вулин каже да, као ни за већину злочина над Србима на Косову и Метохији, посебно од доласка међународне заједнице на то подручје, ни за то нико није процесуиран, нико није кажњен.

"Сада је формиран Суд за ратне злочине почињене на простору Косова и Метохије и нама остаје нада да ће та институција отворити истрагу и да ћемо сазнати ко су монструми који су стрељали жетеоце, уништене су читаве породице, а за то нико није одговарао. Као ни за више од 1.000 Срба убијених за све ове године", нагласио је Вулин.

Истакао је да је време да неко одговара за то, да сазнамо ко је стрељао нашу децу на реци Бистрици и Гораждевцу, ко је побио породицу Столић, ко је подметнуо бомбу под аутобус "Нишекспреса", ко је убио малог Данила...

"Време је да се истина сазна, јер без тога нема помирења. Србија никада неће престати да трага за истином о убицама свог народа, Србија неће престати да инсистира на томе да се истина каже, да тражи од међународне заједнице да преузме одговорност за правду и живот на простору Косова и Метохије, као што је предузела одговорност за Резолуцију 1244", рекао је министар Вулин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво