Припадници ВС отпутовали на Међународне војне игре

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић испратио је припаднике Војске Србије који су рано јутрос са београдског аеродрома "Никола Тесла" отпутовали у Москву, ради учешћа на Међународним војним играма у Руској Федерацији.

Пожелевши синоћ такмичарима успех на предстојећим надметањима, генерал Диковић је истакао да је реч о јединственом такмичењу у којем учествујемо већ четврту годину заредом, остваривши запажене резултате.

"Ви сте изабрани да, као најбољи у својим саставима, представљате своје јединице и Војску Србије у целини. Добро је да међу вама има искусних такмичара и уверен сам да ћете се достојно борити на полигонима у Руској Федерацији и показати да припадници Војске Србије увек стреме ка победи!", рекао је начелник Генералштаба.

Ово надметање је одлична прилика да, у међународном окружењу покажемо колики значај придајемо оспособљености, колико смо јаки, обучени и научени да оно што имамо на најбољи начин употребимо, додао је он, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

"Свима вама желим срећан пут, добро здравље, војничку срећу и много успеха на предстојећим Међународним војним играма", закључио је Диковић.

Испраћају припадника Војске Србије присуствовао је и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Међународне војне игре ће трајати до 12. августа на војним полигонима у Руској Федерацији, док ће се тимови Војске Србије такмичити у две дисциплине.

Екипа од 20 тенкиста Војске Србије, поред 18 других екипа, такмичиће се у најатрактивнијој дисциплини игара - "Тенковском биатлону", док ће се осмочлана екипа надметати у дисцилини "Пољска кухиња", уз учешће још седам различитих војних репрезентација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи