Протест УНС-а и НУНС-а јер Ракочевић није изабран за члана Агенције

Удружење новинара Србије (УНС) и Независно удружење новинара Србије (НУНС), као овлашћени предлагачи, најоштрије протестују против данашње одлуке посланика у Народној скупштини Србије да не изаберу кандидата ова два новинарска удружења Живојина Ракочевића за члана одбора Агенције за борбу против корупције.

У саопштењу се подсећа да су УНС и НУНС, две најрепрезентативније професионалне новинарске организације у Србији, први пут предложиле Ракочевића као кандидата још у августу 2015, а затим и у августу прошле године.

Ракочевић је први пут предложен након што је дуже време било упражњено место члана одбора који се бира на предлог новинарских удружења.

Овај поступак посланика владајуће коалиције показује да власт не жели да у одбору Агенције за борбу против корупције седи представник новинарских удружења која нису под контролом. Поставља се питање шта то власт жели да сакрије у Агенцији за борбу против корупције.

Живојин Ракочевић, новинар и књижевник, који живи и ради у Грачаници, дипломирао је на Катедри за српску књижевност и језик Филолошког факултета у Приштини, а магистрирао на Универзитету у Београду.

Био је оснивач и уредник КиМ радија, Гласа југа, потпредседник Удружења новинара Србије и члан савета Републичке радиодифузне агенције. Данас је директор Дома културе у Грачаници.

Већ десет година дописник је Политике са Косова и Метохије. Аутор је више књига и монографија и добитник је неколико књижевних и новинарских награда. Своје радове објављује у угледним домаћим и страним часописима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво