Може ли да се уштеди кад се летује код куће?

Одлазак на море, језеро или планину прилично кошта, али није јефтино ни лето провести кући. Трошкови се смањују за пут и смештај, али одлазак на базен, језеро, градско купалиште или аква парк за просечну породицу може коштати и по неколико хиљада динара дневно.

Зависно од тога да ли сте сами, у пару, са друштвом или породицом, зависно од избора места, од жеља и могућности летњи дан у Београду ће вас коштати од неколико стотина до неколико хиљада динара. Улаз на базене је између 250 и 300 динара, лежаљке су око 250, најјефтиније пиће стотинак динара, а порција брзе хране између 150 и 300 динара.

Улаз на Аду се не плаћа. Дозвољено је понети своју храну и пиће, што на неким другим местима није случај.

"Петсто, шесто динара било би у реду. За толико би човек могао да прегура дан на Ади", поручује један грађанин.

Када завршите дан на сунцу можете отићи до града, а да вас то ништа не кошта, кажу у Туристичкој организацији Београда.

"Од бесплатних садржаја Београђани и гости Београда овог лета могу уживати у уметничком програму у Скадарлији петком увече, у концертима на Цветном тргу суботом увече, у програмима испред Конака кнеза Милоша у Топчидерском парку, изложби у Палати србија и отвореном биоскопу у Ташмајданском парку и на сава променади", објашњава Јелена Станковић из Туристичке организације Београда.

Чим изађете из Београда све је знатно јефтиније. Улаз у јагодински аква парк је 500 динара, за децу 300. Пљескавица је 200, кафу можете попити за 60, а сок за 50 динара.

Током лета у околини има доста бесплатних представа, концерата и других забавних садржаја. У Пироту је, на пример, још јефтиније. Постоје бесплатне школе пливања и ватерпола, а не плаћају се ни радионице фитнеса, балета и певања као ни концерти на гадском тргу. Улаз на градско купалиште одрасли плаћају 60 динара, деца 30, кафу можете попити за 70. Сладолед је вероватно најјефтинији у Србији – кугла кошта 10 динара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара