Београдски ватрогасци лети и сто пута дневно излазе на терен

Дан после пожара на Ади Хуји стање повређеног ватрогасца и даље је озбиљно. Четворица ватрогасаца пуштена су са Токсикологије на кућно лечење. Две особе су задржане на одељењу пластичне хирургије. Тај пожар један је од стотинак интервенција колико током летњег периода имају ватрогасци за 24 часа, само на територији Београда.

Ватрогасци који су јуче изашли на терен нису имали ни времена да извиде ситуацију. Шест минута по пријему позива били су на Ади Хуји – стигли су у тренутку експлозије. Повреде су, кажу, саставни део посла али оно што се догодило њиховом колеги ни искусне ватрогасце не оставља равнодушним.

"С обзиром на то да су сви ватрогасци овде као једна породица нормално да утиче на све ватрогасце, сви саосећају с њим и његовом породицом, сви гледају да помогну на начин на који могу, тако да се сви држе заједно док не изгурамо неку такву ситуацију", истиче шеф смене Ватрогасне бригаде Београд Дејан Падежанин .

Док је наша екипа боравила у ватрогасној станици Београд, срећом, није било озбиљнијих интервенција. Лети је, кажу, посла свакако више. Најоптерећеније су станице које покривају приградска насеља.

"Људи спаљују остатке стрњих жита без обзира на то што је то законом забрањено, понесу се мало неозбиљно па се то онда прошири и када увиде да то не могу сами да угасе – онда зову нас. У односу на неке претходне године релативно доста инервенција је, рецимо, изазвано клима-уређајима, до скора их нисмо имали толики број, пожари на електроинсталацијама су углавном били у зимском периоду када су људи користили грејна тела", указује командир вода Ватрогасне бригаде Београд Саша Манасијевић.

Ових дана ватрогасци добију и до 1.000 позива дневно. Разлога за интервенцију је ипак мање јер због једног пожара некад стигне више позива, али и они лажни и мање озбиљни.

Зову их кад гори, да спасавају из рушевина или поплава, секу возила и извлаче настрадале у саобраћајним несрећама, али и кад треба спустити кућног љубимца с дрвета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво