УНС: Петра Ножица још један фантомски коментатор "Политике"

Удружење новинара Србије наводи да за Петру Ножицу "породичног терапеута и психијатра из Сарајева", како стоји у потпису испод текста објављеног у "Политици" 15. маја, стручњаци из Босне и Херцеговине нису чули.

Удружење новинара Србије наводи да лист Политика има још једног фантомског коментатора - Петру Ножицу "породичног терапеута и психијатра из Сарајева".

Тим именом и звањем потписан је текст објављен у Политикиној рубрици Погледи 15. маја, повезан са друга два фантомска коментатора ("Петром Величковићем" и "Милованом Б. Вучићем") тезом да је у Србији систем корумпиран и неевропски јер уместо очевима децу углавном додељује мајкама, каже се у саопштењу УНС-а.

Коментар "Петре Ножице" је реаговање на десет дана раније објављен коментар "Неправде феминистичког правосуђа" аутора "Милована Б. Вучића", за којег је УНС установио да не постоји, наводи се у саопштењу.

Додаје се да Ножица тврди да је Политика отворила питање о неправдама у поверавању деце мајкама у Србији", да је "Србија једина земља у Европи у којој се више од 80 одсто деце поверава мајкама", да је уочљив "недостатак правне одговорности оних који спроводе отворену дискриминацију у поверавању деце у Србији" и како су "показатељ шокантног стања у српским центрима за социјални рад изјаве да је мајка доминантни родитељ".

УНС каже да за психијатра Петру Ножицу стручњаци из Босне и Херцеговине нису чули.

Њен претходник, показаће се два месеца касније као непостојећи "Милован Б. Вучић", каже:

"У српским медијима се током прве половине ове године захуктала расправа о томе како један породични судија у Првом основном суду у Београду, види чуда, неку малолетну децу поверава на старање очевима....српско породично правосуђе је под таквим феминистичким утицајима да оно више и не дели правду. Такво породично правосуђе је деценијама далеко од Европе и Поглавља 25."

УНС наводи да је очигледно да се "Милован Б. Вучић", који је покренуо наводну расправу, позива на случај градоначелника Синише Малог, чији је буран растанак од жене и судско добијање старатељства над децом јавност могла у медијима да прати.

Да ли је Политика у Погледима желела да придобије јавност за Синишу Малог, али није било коментатора који би то именом и презименом потписали, или се ради о нечем другом требало би да утврди и одговори уредништво овог листа, наводи се у саопштењу УНС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се