Весић: Део реконструкиције Булевара ослобођења биће завршен до 22. августа

Реконструкција Булевара ослобођења у делу од Трошарине ка Аутокоманди, дугачком 3,2 километра, биће готова до 22. августа, а од 5. августа ће том улицом моћи да пролазе аутомобили, нaјаваио је градски менаџер Горан Весић.

Весић је додао да је вредност инвестиције 160 милиона динара, као и да се сада више него икада улаже у обнову улица.

"Улице су у веома лошем стању, ми ове године улажемо доста новца у то, највише до сада. Проблем је што деценијама улице нису поправљане, улица има свој век и свака јача киша у улицама у којима ништа није рађено може да направи рупу", рекао је Весић после обиласка радова.

Он је навео да ће реконструкција Булевара ослобођења обухватити ивичњаке, тротоаре, бициклистичку стазу.

"Ова улица је важан пример који показује како се сада раде улице у Београду, са темељном подлогом, по свим правилима. Када се ради на овај начин улица има гаранцију 20 година и толико времена неће бити потребне никакве велике поправке на оваквим улицама", навео је Весић.

Напоменуо је да је проблем лоших путева у Београду последица деценијске неадекватне изградње.

"Често се дешавало да се само преко коцке стави асфалт, та коцка наравно улеже и ствара рупе и таквих улица има много. Последњих деценија се радило доста нестручно, стављан је један слој асфалта и дешавало се да те улице после годину, две, три не личе ни на шта", истакао је Весић.

Булевар ослобођења,каже Весић, представља важан део града, јер води ка Аутокоманди.

"Од Аутокоманде радимо Булевар ослобођења па после Славију, почели смо и улицу Боре Станковића, много улица се ради, јер су један од већих проблема Београда када се изузму канализација и водовод управо улице", навео је Весић.

Додао је да је план да у наредним годинам реконструишу све улице првог приоритета.

"Ми ћемо изаћи са планом да у наредним годинама реконструишемо све улице првог приоритета, вредност тога ће бити скоро 700 милиона долара. То је посао који ће да траје бар десет година, али ћемо решити проблем улица и то системски", закључио је Весић.

Председник општине Вождовац Александар Савић рекао је да на територији општине Вождовац поред ове, ради и на изградњи улице у насељу Зуце, која је дугачка 2,6 километара.

"То су главне саобраћајнице које су нам битне, а такође ове године радимо и неке некатегорисане путеве који нису рађени 30, 40 година. Насеље Влаховић, односно Митрово брдо, Браће Јерковић, ту смо урадили већину противпожарних путева, обновили, реконструисали на наговор наших грађана који су имали проблема на тим путевима који су били девастирани и дешавале су се незгоде најстаријима и најмлађима", навео је Савић.

Завршен је и тендер за реконструкцију Дома здравља у Улици војводе Степе.

"Надамо се за неких седам до десет дана, када се закључи уговор, да ће кренути потпуна реконструкција овог Дома здравља", истакао је Савић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи