Бугари хвале српске ракеташе, Американци оборили циљ тек из шестог покушаја

Бугарски специјализовани војни портал "Пан" оценио је да су посаде 250. ракетне бригаде за ПВД Војске Србије извеле "веома импресивно" гађање на полигону Шабла на Црном мору и погодиле са свих пет ракета, док су амерички "противавионци" тек из шестог покушаја успели да оборе циљ у ваздуху.

Припадници 250. ракетне бригаде за ПВД Војске Србије завршили су јуче бојево гађање на полигону Шабла. Користили су ракетне системе "нева" и "куб", са укупно пет ракета, и оборили оба циља по којима су дејствовали.

С друге стране, како наводи портал Пан, америчке посаде су дејствовале ракетним системом "авенџер", односно ракетама "стингер", али нису успеле ни да захвате циљ у прва четири покушаја. Тек у петом покушају су успели да захвате циљ, односно да остваре услове за лансирање, али је ракета промашила. У шестом покушају оборена је мета.

Упркос томе, бугарски сајт је позитивно оценио изглед и опрему америчких војника, док је за њихово понашање речено да је веома професионално, односно да су се понашали као да су заиста у рату.

Како наводе бугарски домаћини, веома добар резултат оствариле су и украјинске посаде које су дејствовале првом генерацијом ракетног система С-300. Украјинци су гађали мету двема ракетама и обе су погодиле.

На бојевом гађању су учествовали и бугарски ракеташи као и пилоти авиона "миг 29", који су гађали мете у ваздуху ракетама са инфрацрвеним навођењем.

Због немирног мора, које је однело неке мете, нису одржани напади јуришне авијације и хеликоптера на циљеве на води.

Ракеташима Војске Србије ово је било четврто гађање на полигону у Бугарској. Претходна гађања обављена су 2010, 2011. и 2013. године.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи