ЈУТА: Туристи нису угрожени, не отказују летовања

Упркос поплавама и пожарима, српски туристи у региону нису угрожени и није било отказивања аранжмана, каже директор ЈУТА-е Александар Сеничић. Истиче да овакве ситуације нису основ за повраћај новца јер на њих не може да се утиче.

У земљама региона, које су и популарне туристичке дестинације, ватрогасци се боре са пожарима, а на Ситонији је пре неколико дана било и поплава.

Директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије (ЈУТА) Александар Сеничић каже да српски туристи ни у једном тренутку нису били угрожени.

"Неколико породица је премештено јер су поплаве угрозиле комодитет. Агенција је нашла смештај и сви су завршили летовање као што су и планирали", рекао је Сеничић гостујући у Дневнику РТС-а.

Истиче да није било отказивања аранжмана. "Није било отказивања, агенције имају већи проблем од путника јер је тешко наћи алтернативни смештај, будући да су то и иначе мала места. Срећом, мало је апартмана било угрожено, сигуран сам да ће се наћи решење. Апелујем на путнике да буду кооперативни и прихвате алтернативу ако одговара ономе што су желели", рекао је Сеничић.

Објашњава да оваква ситуација не може бити основ за повраћај новца јер је у питању "виша сила" на коју не може да се утиче.

"Агенције немају од кога да траже повраћај, па тако ни путници. Највећи број агенција води рачуна о безбедности и учинили су све да заврше летовање како су планирали", рекао је директор ЈУТА-е.

Сеничић је рекао да је утицај медија негативан и да се објављују непроверене информације. Долази се до ситуације да туристи траже новац због најмањих грешака, које се лако решавају на лицу места, рекао је Сеничић истакавши да су ригорозни када се са правом рекламира услуга туристичке агенције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи