Председник Штрајкачког одбора "Фијата": Протест није исполитизован

После јучерашње одлуке да наставе штрајк, неколико стотина радника друге смене у крагујевачком "Фијату" одржало је протесну шетњу до Скупштине града. Од градоначелника Радомира Николића траже да им каже има ли одговора на писмо које су прошле седмице упутили председнику Србије Александру Вучићу.

У писму Александру Вучићу радници апелују да председник утиче на "Фијат" да поштује законе Србије и отпочне преговоре са радницима.

То је захтев од кога, како кажу, неће одустати. Премијерку Ану Брнабић позивају да дође у фабрику и да направи кризни тим који ће преговарати са штрајкачима и пословодством.

Председник Штрајкачког одбора Зоран Марковић демантовао је наводе премијерке да је просечна плата производних радника 42.000 динара, већ, како каже, износи око 36.000.

Од Владе очекују да посредује, али преговори са руководством "Фијата" предуслов су за прекид штрајка. Додаје да радници не пристају да буду најјефтинија радна снага у Европи.

У Штрајкачком одбору демантују да је протест исполитозован јер су преговори са пословодством прекинути 21. јуна, а након тога је донета одлука да се крене у штрајк.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво