Вулин: Враћање обавезног војног рока питање за цело друштво

Министар одбране Александар Вулин рекао је да су обавезно служење војног рока вратиле многе земље, али да то није питање за министра, већ за читаво друштво.

Александар Вулин је у интервјуу за магазин Одбрана навео да многе земље нису никада ни укидале војни рок, али да је то тренутно сувише комплексна тема.

"Обавезно служење војног рока вратиле су многе земље, попут Шведске. Неке га никада нису ни укинуле. То је исувише комплексна тема да бих о њој, у овом тренутку, могао да се изјасним, поготово не експлицитно. Није то нешто што министар може да пресече. Читаво друштво треба да размисли о томе", рекао је Вулин.

Он је додао да се протеклих година пуно причало о овој теми и да на основу писања медија може да се закључи да је скоро 100 одсто Срба за враћање обавезног служења војске.

"Онда позовете резервисте на вежбу и доживите салве напада. Кажу како се 'милитаризује друштво', питају 'за који се рат ми то спремамо'. Дакле, морамо о томе сви добро да размислимо", рекао је Вулин.

Додаје да је чињеница да се укидањем обавезног служења војног рока веза између војске и друштва стањила.

"Није се изубила, и никада се неће изгубити, али се неминовно стањила. Управо желим да ту везу ојачам како би во­ска поново постала део нашег свакодневног живота", навео је Вулин.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво