Седам школа добило донације од фондације "Ана и Владе Дивац"

Фондација "Ана и Владе Дивац" је пројектом који спроводи у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД) донирала компјутерску опрему и намештај за седам школа у општинама погођеним избегличком кризом у укупној вредности 30.000 долара, наводи се у саопштењу за медије.

Како се наводи, пројектом "Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу" донације су добиле основне школе "Миле Дубљевић" у Лајковцу (Боговађа) "12 децембар" у Сјеници, "Сремски фронт" у Шиду (Сот), "Милош Црњански" у Суботици, као и Христо Ботев у Димитровграду, "Рифат Бурџевић Тршо" у Тутину и "Бранко Пешић" у Београду.

Подељено је укупно 200 школских клупа, 240 школских столица, 44 беле школске табле, 41 рачунар са пратећом опремом, 10 клупа и 20 столица за предшколце, као и 12 библиотекарских ормана и једно пројектно платно, наведено је у саопштењу.

Како је истакнуто, основна идеја ове акције је да донације ојачају капацитете школа да би, како локални ђаци и наставници, тако и избеглице имали савременију и удобнију наставу.

Осим пружања директне хуманитарне помоћи избеглицама и мигрантима Фондација "Ана и Владе Дивац" и УСАИД пружају подршку и локалним заједницама које су највише погођене избегличком кризом организујући обуке за реаговање у ванредним ситуацијама.

Организовали су 150 волонтерских акција у којима је заједнички учествовало локално становништво и мигранти, а заједно су радили на чишћењу животне средине, садњи дрвећа и цвећа, као и организовању фудбалске утакмице, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво