Кампања "Заједно сви смо Србија" – промоција богатства различитости

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић каже за РТС да покретање кампање "Заједно сви смо Србија" има за циљ јачање свести свих припадника заједнице да смо друштво које је богато различитостима, као и да је неопходно да се поштујемо и подржавамо.

Пауновићева је, гостујући у Дневнику РТС-а, истакла да кампања "Заједно сви смо Србија" почиње сутра премијерним приказивањем промотивног спота на РТС-у.

"Циљ кампање је јачање свести шире јавности о томе колико смо ми као држава и друштво богати различитостима, богати националним мањинама, културним и језичким различитостима и колико је важно да све то очувамо и негујемо", наглашава Пауновићева.

Напомиње да ће кампањом бити послата порука да је без обзира на разлике потребно да се поштујемо, разумемо и подржавамо, као што сам слоган камппање поручује.

Кампања ће трајати до 10. децембра када се обележава Међународни дан националних мањина.

Пауновићева је указала да је важно што је мандатарка Ана Брнабић у свом експозеу права националних мањина означила као један од приоритета Владе.

"Веома је важно да је у експозеу мандатарка Ана Брнабић истакла да је у претходном периоду направљен напредак у унапређењу права националних мањина, као и да ће то бити актуелно питање и у народном периоду", објашњава Пауновићева.

Очекује да ресори у Влади који се баве питањима права националних мањина још интезивније наставе са радом, као и да је неопходно веће укључивање локалних заједница у којима живе припадници мањина.

Говорећи о финансијској контроли савета националних мањина, Пауновићева је навела да су добили ревизорске извештаје, као и да је потребна финансијска дисциплина свих корисника буџета.

У склопу преговарачког поглавља 23 један од задатака је био и усвајање Акционог плана за националне мањине, а Пауновићева истиче да је тај план помогао у формулисању краткорочних и дугорочних активности, али и показао шта треба да се уради како би се унапредили законски и институционални оквири и како да се у све то укључе локалне заједнице.

На питање да ли је задовољна спровођењем Акционог плана за националне мањине, Пауновићева каже да јесте.

"Мање је битно да ли сам ја задовољна, потребно је да припадници националних мањина осете тај напредак", закључила је Пауновићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се