Лажни налози за плаћање дневних паркинг карата

На Новом Београду примећен је плави налог за наплату паркирања који не припада "Паркинг сервису", саопштено је из тог комуналног предузећа.

ЈКП "Паркинг сервис" поднеће кривичну пријаву против Н. Н. лица које је штампало и на аутомобилима у Београду оставило лажне налоге за плаћање дневних паркинг карата са ценом од 1.000 динара и рачуном који не припада том предузећу, наводи се у саопштењу.

Како се истиче, грађани ће лажни налог препознати по томе што на њему пише "Казна за неплаћен паркинг", док су на исечку који припада "Паркинг сервису" исписан – број налога, регистрација, марка возила, адреса, паркинг зона, датум и време издавања налога, број контролора, као и износ за плаћање.

"Такође, лажни налог грађани могу да препознају и по погрешном износу за плаћање, као и броју жиро-рачуна. Цена дневне паркинг карте у плавој зони, где су уочени фалсификовани налози је 720 динара, док је цена у првој, другој и трећој зони 1.870 динара. 'Паркинг сервис' не издаје дневне карте по цени од хиљаду динара, додаје се у саопштењу.

На налогу "Паркинг сервиса" не стоји да се "возило налазило на паркинг простору без плаћеног паркинг места" већ само да се уплатом у року од осам дана остварује право на попуст.

Лажне налоге приметио је контролор "Паркинг сервиса" на Новом Београду. 

"ЈКП 'Паркинг сервис' оштро осуђује оне који на овакав желе да прибаве против правну новчану корист користећи документ (налог) са подацима нашег предузећа. Овим путем упозоравамо све суграђане да провере све податке уколико добију дневну паркинг карту", закључује се у саопштењу предузећа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи