Пословно-стамбени комплекс на месту некадашње амбасаде САД

На месту некадашње америчке амбасаде у Улици кнеза Милоша биће изграђен нови пословно-стамбени комплекс. Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да се ради о још једном симболу града који ће бити завршен за око две и по године.

Како је наведено у саопштењу Градске управе, изградња новог комплекса почеће након што зграда Амбасаде САД буде срушена крајем лета.

Синиша Мали и главни градски урбаниста Милутин Фолић примили су заступника израелских ''real estate'' компанија Нира Макдасија и директора КМР ''Дивелопмент'' Мишу Марковића, који су им представили пројекат.

Градоначелник је оценио да је то још један пројекат који показује колико се Београд променио и колико велики инвеститори верују у њега.

''Са реконструкцијом Улице кнеза Милоша, која нас очекује на пролеће следеће године, овај пројекат ће употпунити изглед једног од најлепших булевара у нашем граду'', рекао је Мали.

Каже и да ће реализација пројекта на месту где је некада била зграда савезног МУП-а, коју такође ради израелски инвеститор, комплетирати нови изглед тог дела града.

''Наставићемо, као Град Београд, да будемо на располагању инвеститорима, а наставићемо и са довођењм нових'', рекао је Мали.

Архитектонско решење пројекта поверено је стручњацима из Израела и Србије, које ће чувајући фасаду објекта у комбинацији са модерним решењем, истовремено пружити нови стил живота у самом центру престонице.

Пројекат ће бити изграђен и реализован кроз партнерство међународних и доказаних израелских ''real estate''' компанија, "Almogim Holdings" и "Yossi Avrahami".

Пројекат ће се састојати од 260 луксузних стамбених јединица, имаће више од 500 паркинг места и више од 5.000 квадрата које ће покривати ресторани, продавнице, самопослуге и све што је потребно као подршка власницима станова и њиховим гостима.

Цео комплекс ће имати базен, теретану, простор за опуштање и релаксацију, укључујући и баште и зелени појас слично комплексима у другим водећим главним градовима Европе.

Менаџмент компаније објавио је да ће рушење зграде бивше амбасаде САД бити завршено до краја лета, а убрзо након рушења, компанија ће објавити отварање свог новог центра за продају и посетиоце, који ће се налазити на локацији Кнеза Милоша 54, као и сам почетак градње, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара