Угашен пожар на депонији у Винчи

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је пожар на депонији "Винча" угашен, те да ће се у наредном периоду системом термовизијских камера пратити да ли има још жаришта у унутрашњости депоније, саопштено је из Градске управе.

Градоначелник је захвалио свим надлежним службама које су учествовале у гашењу пожара и истакао да је урађен велики посао.

"У овом тренутку више нема ни пожара ни дима. Уложен је огроман напор који је подразумевао укључивање великог броја служби, а наставићемо да пратимо ситуацију на терену с обзиром на то да су напољу високе температуре", рекао је Мали.

Према његовим речима, у гашењу пожара утрошено је око 65.000 кубика земље, а пожаром је било захваћено подручје од око 20 хектара.

Мали каже да ће се у наредном периоду користити термовизијске камере како би се снимило да ли има још жаришта у унутрашњости депоније.

Он је захвалио директору ЈКП "Градска чистоћа" Миодрагу Богдановићу, Сектору за ванредне ситуације МУП-а, као и свим ватрогасним јединицама који су учествовале у гашењу пожара.

Градоначелник сматра да је системско решење за депонију у Винчи проналажење приватног партнера који би постојећу депонију затворио и направио фабрику за претварање отпада у топлотну и електричну енергију.

Процењена вредност инвестиције је 300 милиона евра, а комплетан износ, како каже, обезбедиће приватни партнер.

"Јавиле су нам се највеће фирме на свету које се баве управљањем отпадом. У питању је нов процес са којим овде није било искуства јер они доносе know-how и нове технологије, а за нас је то добро јер ћемо моћи нешто да научимо и да касније искористимо то знање", рекао је Мали.

Отварање обавезујућих понуда је 13. јула, рекао је Мали, изражавајући уверење да ће то бити добро и коначно решење за депонију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи