Лаубли и Михајловићева о инклузији Рома

Швајцарска Агенција за развој и сарадњу издвојила је 4,5 милиона франака за подршку инклузије Рома у Србији од 2018. до 2021, а директорка те агенције Урсула Лаубли похвалила је усвајање стратегије за већу инклузију Рома и Ромкиња у Србији као и пратећи акциони план за наредни период.

Урсула Лаубли је на састанку са потпредседницом владе Зораном Михајловић навела да би сада у фокусу требало да буде примена мера предвиђених планом и похвалила напоре потпредседнице владе у тим областима, саопштава Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Уз подсећање да су швајцарски партнери у прве две фазе подршке Тиму за социјално укључивање за инклузију Рома, од 2009. до краја 2017. године, одвојили 6,77 милиона франака, Михајловићева је нагласила да су јој и родна равноправност и инклузија Рома "високо у агенди", као и да ће у сарадњи са свим релевантним партнерима наставити да ради на поправљању њиховог положаја у друштву.

"Србија ће на Самиту у Трсту предложити да земље западног Балкана ближе сарађују о питањима Рома, као и о питањима родне равноправности", рекла је Михајловићева и додала да се заједнички може урадити више како би се помогло ромској популацији у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи