Вулин: Без смањивања социјалних давања

Нема смањивања социјалних давања, а све што се уштедело и зарадило на првом месту осетили су они којима је помоћ била најпотребнија, изјавио је министар за рад Александар Вулин додајући да ће се тако понашати свака следећа влада.

"Све што зарадимо ићи ће за кориснике социјалних категорија и оне којима је помоћ најпотребнија, најугроженију децу, сиромашне породице, пензионере, запослене у јавном сектору и све оне захваљујући којима смо и успели да уштедимо и због којих држава боље и сигурније функционише", рекао је Вулин приликом обиласка одмаралиште Црвеног крста на Вршачком брегу. 

Он је указао да је прошле године, у сарадњи Министарства за рад и Црвеног крста, 1.128 деце послато на опоравак широм Србије и у одмаралиште у Баошићима.

Према његовим речима, заједно са њима послато је и 113 дечака и девојчица ометених у развоју са 43 пратиоца.

Вулин је навео и да ће ове године тај број бити повећан за најмање 500 корисника.

Он је истакао да се министарство на чијем је челу заједно са Црвеним крстом труди да помогне својим корисницима, али не само тако што ће им обезбедити оброк или помоћи њиховим породицама, већ да им помогне да се боље развијају и да осете да их људи воле, да стекну нова искуства и буду спремнији за време које их чека.

"За те потребе за децу је одвојено још 10 милиона динара, као што је било и до сада, али очекујемо да ће бити још толико", рекао је Вулин.

Министар је подсетио и на пројекат обнове народних кухиња, додајући да је то први пут од 1999. године да се оне обнављају.

"Без обзира на то што је неко сиромашан, за њега мора да буде обезбеђен оброк који ће бити у складу са највишим стандардима, хигијенским и здравственим, он се мора осећати достојанствено када долази по помоћ коју му даје друштво", рекао је Вулин.

Како каже, све су то успели да обезбеде без иједног динара повећања буџета.

"Рационалнијом потрошњом, већом уштедом и бољим радом успели смо да обезбедимо да далеко већи број деце одлази на одморе и да обновимо народне кухиње, све у оквиру већ постојећег буџета", истакао је Вулин.

Он је поновио и да је политика Владе Александра Вучића била таква да није било смањивања социјалних давања, да су све што се уштедело и зарадило на првом месту осетили они којима је помоћ била најпотребнија и да ће се тако понашати свака следећа влада.

Министар је додао и да је Вучић поставио пут којим ће ићи свака следећа влада на коју он буде пресудно утицао.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво