Зашто рушење објекта у Студентској траје месец дана?

Секретаријат за инспекцијске послове града упутио је градској општини Нови Београд допис у коме се тражи да се образложи због чега уклањање бесправног објекта у Студентској 45а, у власништву Радета Дедовића, траје дуже од месец дана.

Како је саопштено, у допису који је потписала вршилац дужности заменика начелника Градске управе града Београда, Соња Подунавац наводи се да је "грађевински инспектор овог Секретаријата уочио приликом обиласка терена да је и даље у току уклањање бесправног објекта у улици Студентска број 45а".

"Уклањање бесправног објекта започето је 22. маја 2017. године, а до данас није окончано, односно уклоњен је први спрат (осим дела платна). С обзиром на утврђено чињенично стање на терену, неопходно је да нас обавестите о разлозима динамике уклањања, односно зашто поступак уклањања првог спрата траје месец дана", наводи се у допису.

Секретаријат за послове легализације града Београда донео је 6. јуна 2017. године Закључак о обустави поступка легализације бесправног објекта у Студентској 45а, власника Алилија Амдија који је 26. октобра купио Раде Дедовић.

Закључак је донет на основу чињенице да је подносилац Алили Амди преминуо, а Секретаријату за послове легализације није достављен доказ да је поменута оставинска расправа, чиме су се стекли законски услови да се обустави поступак легализације.

Додатни разлог је чињеница да је ћевабџиница, односно објекат који је био предмет легализације, који је изграђен 1983. године, срушен од стране новог власника Радета Дедовића и на његовом месту саграђен бесправни двоетажни објекат.

Власник објекта је, како су медији писали, ујак председника општине Нови Београд Александра Шапића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи