Смањене гужве за улазак у Грчку, чекање до сат времена

Туристи који су више сати провели у возилима на граници између Македоније и Грчке, наставили су путовање. Улазак у Грчку је и даље успорен, али су гужве мање. На улазак у Грчку чека се око 40 минута до сат времена, а колоне су дуге око километар.

Како РТС сазнаје од путника који су враћају са годишњег одмора из Грчке, и даље су гужве на грчко-македонској граници, али мање него јуче када се на прелазу "Богородица-Евзони" чекало око три сата.

На прелазу Прешево, на улаз у Србију, чека се око 10 минута, а толико се чека и на излаз из земље.

Командир Станице граничне полиције Срђан Тасић рекао је за РТС да су на Прешеву, на излазу у функцији три коловозне траке за путничка моторна возила, и да веће гужве очекује почетком јула због већег прилива путника.

"Ангажован је довољан број полицијских службеника. Пропусна моћ граничног прелаза је велика, има укупно 16 коловозних трака, по две на улазу или излазу за теретни и аутобуски саобраћај и осам за путнички саобраћај и не очекују се дужа задржавања", рекао је Тасић.

Због постојеће ситуације на македонско-грчкој граници, Тасић путницима саветује стрпљење и алтернативне прелазе према Грчкој, као што је прелаз Стари Дојран са македонске стране који је мањег капацитета него прелаз Евзони, али се може користити за улазак у Грчку. 

Током јучерашњег дана на улазак у Грчку, на прелазу "Богородица-Евзони", чекало је између 10.000 и 15.000 људи, пренели су македонски медији.

Услед вишесатног чекања на високим температурама и нервозе дошло је и до сукоба међу возачима.

Надлежне пограничне власти навеле су да су разлози за велику гужву годишњи одмори и продужени викенд у Македонији због празника.

Из македонског Ауто-мото савеза упућују туристе на мање прометне граничне прелазе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара