Ђорђевић на Ифтар вечери и бајрамском пријему

Министар одбране Зоран Ђорђевић, у име Владе Републике Србије, присуствовао је у Београду свечаној Ифтар вечери и бајрамском пријему у просторијама Исламске заједнице Србије, крај Бајракли џамије, којом је обележен крај рамазанског поста и почетак Бајрама.

На свечаном пријему који је организован за представнике јавног, културног, политичког живота Србије, као и за дипломатске и представнике верских заједница у Србији, присуствовали су и представници Министарства одбране и Војске Србије.

Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић пожелео је свим муслиманима срећан Рамазански бајрам и поручио да је сутра први дан Рамазанског бајрама и обавеза муслимана је да радост поделе с породицом, комшијама и пријатељима, као и да обиђу умрле и замоле Бога за њихов вечни мир и спас, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

У дворишту Бајракли џамије била је постављена софра са храном и пићем за све вернике који славе почетак Бајрама.

Муслимани у недељу славе Рамазански бајрам, један од два најзначајнија исламска празника. Рамазански бајрам обележава крај поста, и следе дани весеља - дани Бајрама.

Први дан Рамазанског бајрама почиње јутарњом молитвом под називом Бајрам намаз.

Организују се и јавне свечаности, људи размењују поклоне и посете. Рамазански бајрам увек пада 1. шевала (10. месец муслиманског календара) и траје три дана, а верници га сматрају "празником положеног испита".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи