Копаоник и лети привлачи бројне туристе

Летња туристичка сезона на Копаонику почела је овог викенда. Тамо је данас било пријатних 20 степени. Због климатских услова, али и бројних садржаја, и у свету и код нас, планински центри све су пожељније туристичке дестинације.

Због великог интересовања гостију сезона је на Копаонику почела две недеље раније. И они који од туризма на овој планини живе нису се покајали због тога.

"Јако ми је драго што је на Копаонику кренуо летњи туризам. Прошле године је било лепо, али ево видим да и ове године има много више људи него претходних", каже угоститељ Душан Алексић.

На Копаонику су пронашли добру формулу. Понудили су промотивне летње пакете са богатим садржајима.

"Последњих година Копаоник је много добио на унапређењу летњих садржаја и понуде. Са партнерима, Скијалиштима Србије, активно радимо и сваке године се трудимо да понудимо нешто ново. Конкретно ове године у оквиру туристичког центра радиће се нови авантура парк", каже Светлана Костић из компаније "МК ресорт".

Поред бројних активности у самом туристичком центру гостима се нуди и уживање у лепотама Националног парка на посебан начин.

"Ако сте већ прешли 250 километара из Београда, ми вам нудимо за ту авантуру још додатна три километра да заиста уђете у дивљину и осетите Копаоник на прави начин", каже Ђорђе Михајловић из Авантуристичког центра Копаоник.

Једна од авантура је и алпинистичко спуштање и пењање уз литицу. 

"Није толико физички захтевно колико служи за превазилажење менталних ограничења и баријера. Буквално елементарна моторичка развијеност човека може да буде довољна да он савлада литицу", каже Владимир Мандић, алпиниста.

"С обзиром да ја нисам уопште у фазону активног одмора потпуно сам изненађена. Баш ми прија, феноменално је. Нисмо очекивали да лети има оволико садржаја, тако да нам је прилично интересантно", кажу туристи.

Лето које је тек почело обећава пуно, а сви који желе да га проведу на Копаонику могу да искористе и ваучере за субвенционисани одмор у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара