Успешна вежба спасавања "Ибар 2017" у клисури код Маглича

У Краљеву је изведена здружена вежба спасавања и рад на води, "Ибар 2017". У вежби су учествовали специјалистички тимови МУП-а Србије, Сектора за ванредне ситуације, Српско-руског хуманитарног центра из Ниша и Црвеног крста.

Здружена вежба Ибар, одржана је у клисури код средњовековног града Маглича. Свака од 27 организационих целина Управе за ватрогасно-спасилачке јединице послала је по четири своја припадника на дводневну обуку у спасавању дављеника из воде. Тако је више од 180 припадника МУП-а прошло обуку.

"Оно што је врло битно је да је задатак ове вежбе да се симулира координациони рад између свих припадника, свих 27 јединица, и да се испоштују све мере безбедности како би се адекватно одговорило на све невоље које нам се дешавају у последње време, нарочито што се тиче поплава и великих атмосферских падавина", каже командант вежбе "Ибар 2017" Милорад Спасојевић.

Свесрдну помоћ у обуци припадника МУП-а пружили су и локални тимови Црвеног крста и чланови кајакашког клуба Ибар који најбоље познају ћуди ове реке. Сви су део великог система заштите становништва у ексцесним ситуацијама.

"Сектор за ванредне ситуације је увек у приправности, спреман да помогне било ком угроженом, у спасавању људских и материјалних добара", истиче начелник Управе за ВСЈ Саша Ранчић.

Помоћ и логистику у организовању кампа на Ибру за боравак припадника МУП-а пружило је локално одељење Сектора за ванредне ситуације из Краљева. Ово одељење већ 13 година организује обуке у спашавању на води и пружању помоћи дављеницима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво