Честитке за Рамазански бајрам

Званичници и политичари честитали су верницима Рамазански бајрам.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић честитала је свим муслиманима у Србији Рамазански бајрам.

Она је у честитки изразила уверењу да ће празник оснажити врлине солидарности, међусобног разумевања и поштовања.

"Нека овај велики празник донесе здравље, радост и породичну срећу", написала је Маја Гојковић.

Грађанима Србије исламске вероисповести честитку је упутила и потпредседница Владе и министарка Зорана Михајловић.  

"Желим вам свима да вам овај велики празник у домове донесе доброг здравља и среће, као и мир и благостање. Желим вам сложан и миран живот с комшијама, које год да су вероисповести, и да свуда владају међусобна солидарност и разумевање", поручила је Михајловићева у честитки. 

Она је истакла да је "различитост богатство, и разлике међу нама би требало да чувамо и негујемо, јер само кроз сарадњу и заједништво можемо учинити Србију добрим местом за живот". 

Министар за рад, борачка и социјална питања Александар Вулин честитао је Рамазански бајрам главном муфтији и председнику Мешихата Исламске заједница у Србији Мевлуду Дудићу и реис-ул-улеми Ријасета Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу.

"Срдачно Вам честитам Рамазански бајрам. Желим да радост великог празника духовно оснажи све муслимане и потврди вечну истину да само заједно и у братској љубави можемо градити бољу будућност себи и својим потомцима, негујући највеће врлине љубави, мира и узајамног поштовања", наводи се у честитки, саопштило је министарство. 

Председник Бошњачког националног вијећа Сулејман Угљанин честитао је муслиманским верницима Рамазански бајрам.

Желим да овај Рамазански бајрам свима донесе мир и радост и да га проведете у здрављу, срећи и благостању заједно са породицом, родбином, комшијама и пријатељима", навео је Угљанин.

Народни посланик Муамер Зукорлић честитао је Рамазански бајрам муслиманима истакавши да је то идеална прилика да се помире различити ствови.

"Бајрам је идеална прилика да помиримо различите ставове, искажемо толеранцију и опростимо једни другима хакове, а све у циљу јачања јединства и наше заједнице", навео је Зукорлић у честитки. 

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић честитао је Рамазански бајрам грађанима исламске вероисповести на Косову и Метохији и у осталим деловима Србије.

"Празнични дани, традиционално, шаљу јасну поруку да су љубав, слога, јединство и толеранција, непролазне вредности које доприносе личном и општем напретку," навео је Ђурић у честитки. 

Председник Српске листе Славко Симић, такође је упутио честитке.

"Време и околности у којима живимо, захтевају пуно стрпљења, разумевања, међусобног поштовања и уважавања. Празници су нас увек подсећали и позивали на мир, благостање, толеранцију и добру вољу", навео је Симић, саопштила је Срспка листа.

Министарка Нела Кубуровић честитала је јуче Рамазански Бајрам. "Желим да радост великог празника духовно оснажи све муслимане и потврди вечно истину да смо сви деца истог Творца", написала је Кубуровићева у честитки.

Председник одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић честитао је Бајрам грађанима Србије муслиманске вероисповести, уз поруку да различитости не смеју бити препрека за изградњу друштва у ком ће сви бити једнаки пред законом.

"Србија је довољно велика да може свима бити кућа", рекао је Омеровић. 

Муслимани сутра славе Рамазански бајрам, један од два најзначајнија исламска празника.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво