Мали: Очекујемо две понуде за сређивање депоније у Винчи

Градоначелник Београда Синиша Мали је након разговора са сенатором у парламенту Француске и специјалним изаслаником председника те земље, Аленом Ришаром, изјавио да очекује две понуде француских компанија за депонију у Винчи, и фабрику за пречишћавање и прераду смећа и отпада у енергију.

"Када је Мануел Валс, бивши премијер Француске био у Београду, почели смо заједно да радимо на неколико великих пројеката и сада ћемо видети резултате тих пројеката. Један од њих је велика депонија у Винчи и фабрика за пречишћавање и прераду смећа и отпада у енергију. Очекујемо понуде две француске компаније, 'Суез' и 'Веолиа'", рекао је Синиша Мали.

На састанку је било речи и о прифизибилити студији за изградњу београдског метроа, коју треба да ради француска компанија "Ежис".

Ален Ришар је похвалио напредак пројекта "Београд на води" и предложио Малом да позове француске урбанисте и архитекте у Београд како би се упознали са нашим градом и плановима за његов даљи развој.

"Господин Ришар је предложио да позовемо француске архитекте и урбанисте и да им се као град представимо, јер он ни у једном граду у свету није видео тако велики напредак и потенцијал као у Београду. То је велика част и похвала за нас, али и обавеза да наставимо даље истим темпом", навео је градоначелник Београда.

Састанку је присуствовала и амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво