Рекордан број пријава на ФОН-у, истиче рок за предају докумената

Joш сутра на појединим факултетима потенцијални бруцоши могу да предају документа за полагање пријемних испита за жељене факултете. Највеће интересовање влада за ИТ струку, психологију, машинство, медицинске науке. Само је на ФОН-у током три дана стигло 2.198 пријава, што је и највећи број пријављених кандидата до сада на том факултету.

Осим афирмативне мере за упис студената на факултете који школују ИТ стручњаке, и ове године важе афирмативне мере за упис Ромске националне мањине и студената са посебним потребама, а факултете могу да упишу и мигранти.

"Ми их у овом тренутку третирамо као стране држављане који могу да се упишу код нас ако положе пријемни испит у статусу самофинансирајућег студента и тако смо и дали препоруку. Ако се јаве такви кандидати, ми ћемо покушати максимално да им помогнемо", каже проректор за наставу Универзитета у Београду" проф. Нада Ковачевић.

Они који би да се посвете информационим технологијама комбинују три факултета – ЕТФ, ФОН и Математички факултет, па документа предају на два до три факултета. Време полагања зависи од распореда самих факултета.

Само је током три дана на Факултет организационих наука стигло 2.198 пријава, што је и највећи број пријављених кандидата на том факултету до сада.

Кандидати су конкурисали на један или сва три студијска програма – Информациони системи и технологије, Менаџмент и организација и Информациони системи и технологије (режим студија на даљину). Пријемни испит је заказан за уторак, 27. јун када ће се полагати математика и среду, 28. јун када ће кандидати полагати тест опште информисаности. Ове године на ФОН ће се уписати укупно 760 бруцоша, од тога 385 на терет буџета.

Неки факултети попут Машинског у Београду, и сутра примају пријаве кандидата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара