Министарство културе определило 400 милиона динара за изградњу РТВ

Влада републике Србије дала је сагласност да Министарство културе и информисања у циљу реализације пројекта "Изградња зграде Радио-телевизије Војводине" изврши пренос средстава АП Војводини у износу од 400 милиона динара, рекао је министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

Уговор су потписали Владан Вукосављевић и председник Покрајне владе Игор Мировић.

Након потписивања уговора у Министарству културе и информисања Вукосављевић не нагласио да су бомбардовању 1999. године порушена су сва четири главна и пет помоћних објекта Радио телевизије Војводине.

"Од тог тренутка јавни сервис РТВ ради у веома отежаним условима и цела та ситуација отежава обављање основне функције јавног сервиса. Прича о реконструкцији и изградњи нових објеката РТВ траје веома дуго и коначно смо сада у фази када се питање фукционисања Јавног сервиса у Србији веома ефикасно решава."

Вукосављевић је нагласио да је цео пројекат изградње објеката на 17.500 квадрата подељен у четири фазе:

"Пројектовање, рашчићавање терена, изградња и пуштање у рад зграде која би у потпуности задовољила потребе јавног сервиса. Верујем да ће 400 милиона динара које је определило Министраство културе и информисања уз једну значајну инвестицију АП Војводине бити решен проблем изградње простора у којем би РТВ нормално функционисао. Надам се да ће у року од две године РТВ добити модерно, технички-технолошко опремљено здање", рекао је Вукосављевић.

Председник покрајинске Владе Игор Мировић се захвалио министру Вукосављевићу и напоменуо да је АП Војводина припремила пројекат за изградњу објеката РТВ-а.

"Половином маја смо добило грађевинску дозволу. Припремили смо сва документа укључујући и данашњи уговор. Наша очекивања су су да до половине јула буде расписана јавна набавка и да потом почне рад на првој фази изградње РТВ", рекао је Мировић.

Каже да ће са новом Владом Србије разговарати о реализацији друге фазе изградње РТВ.

"Ово је историјски важан пројекат у којем јасно показујемо да смо у стању да отклонимо последице свега што се догодило 1999. године. РТВ је веома значајна због емитовања програма на језицима мањина и изградња новог простора у којем ће функционисати јавни сервис значиће за целу Србију", рекао је Мировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи