РТС најгледанија телевизија, успех и финансијски

Титловани Дневник је само једна од новина коју Радио-телевизија Србије нуди својим гледаоцима. Да они то цене, показују сва истраживања јавног мњења – РТС је убедљиво најгледанија телевизија. Добро пословање осликава се и на финансије.

РТС је прошлу годину завршио са плусом од 12 милиона евра. Ревизорска кућа је потврдила финансијски извештај за 2016. годину и он је сада доступан на сајту РТС-а и на сајту Агенције за привредне регистре.

"Ја сам посао генералног директора почео да радим 5. јуна 2015. године. Дакле, за две године рада, РТС је од минуса од 18 милиона дошао до плуса од 12 милиона евра – помак од 30 милиона евра", истиче генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић.

Тај плус не иде ни на плате, ни у програм. Трошиће се, јер закон тако каже, на покривање раније направљених обавеза. У прошлој години су те обавезе смањене за 2,5 милиона евра, и то уз редовну отплату банкарских кредита, уредно плаћање свих обавеза, међу којима су и порези и доприноси на које годишње у буџет Србије РТС уплаћује око 20 милиона евра.

"Други велики помак који је РТС направио је пораст гледаности његових програма. Једина смо национална телевизија чија је гледаност расла прошле године. У овом тренутку, од почетка године само један једини дан нисмо били најгледанија телевизија. То је историјски рекорд. То се није догодило, што би моја нана рекла, откад је прасе реп искривило", каже Бујошевић.

Гледаност је повећана због побољшања програма, нових емисија, серија. Још једно поређење: РТС је 2014. снимио 24 сата новог серијског програма, а прошле године 73 сата новог серијског програма.

Кичма гледаности је Информативни програм, који сваког дана производи око 10 сати новог програма, а коме гледаоци, како показују сва истраживања јавног мњења, највише верују.

РТС захваљује грађанима на гледаности и поверењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво