Велико интересовање будућих бруцоша за ФОН

Будући академци и ове године највеће интересовање показују за факултете који школују ИТ стучњаке, машинце и лекаре. Од пре две године, међу најпопуларнијима је Факултет оргизационих наука.

Од малог факултета у згради Индустрије мотора у Раковици за школовање запослених у привреди, Факултет организационих наука је постао један од најпопуларнијих факултета у земљи. И овог јутра у дворишту гужва - млади се пријављују за упис, или су дошли да полажу пробни пријемни испит. Тврде да их овде доводе пре свега савремени програми.

Будући бруцоши истичу да је ФОН тешко уписати, али да је добро плаћен посао након школовања малтене загарантован. Приликом избора факултета гледају, кажу, и чиме би волели да се баве.

Професори популарност тумаче тиме што су студенти овде заиста у центру пажње, имају 750 уговора са привредом и нови Развојно-истраживачки центар.  

"Није проблем преписати наставни план и програм било ког водећег универзитета у свету, већ је суштина практично га извести. Од 2001. године моји претходници су увели стручну праксу - волонтерски, што се показало као одличан пројекат јер су ту студенти одлазили на праксу, наметали се знањем и ту остајали", каже декан ФОН-а Милија Сукновић.

Интересовање за студије на овом факултету слично је прошлогодишњем када су за једно место конкурисала три кандидата. ФОН похађа тренутно 4.500 академаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се