Вулин: Илегални мигранти не смеју угрожавати живот грађана Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је да су рано јутрос припадници Министарства унутрашњих послова очистили Шид од свих нелегалних миграната.

"Сви они који нису хтели да буду део нашег азилног система, који нису имали одговарајуће документе и који су угрожавали свакодневни живот грађана Шида - нису могли више да се задржавају на територији општине Шид", рекао је Вулин.

Министар је истакао да је Влада Србије обезбедила довољан број смештајних капацитета у складу са највишим светским стандардима и да зато нема ниједног оправдања да било ко буде ван њих.

"Влада Србије ће наставити да се хумано и одговорно односи према свим мигрантима и људској невољи која их је довела овде али никада неће дозволити да се свакодневни живот наших грађана на било који начин угрожава као и да се не поштује закон. Као што припадници Министарства унутрашњих послова и Војске Србије не дозвољавају да се на нашу територију улази илегално, тако не дозвољавамо ни да се она илегално напушта и да се треет мигрантске кризе на тај начин преноси и на друге земље", навео је министар.

Вулин је рекао да неће дозволити да "се криминалци користе муком миграната и да их пребацују", као што неће дозволити ни да се мигрнати задржавају без одговарајућих папира и одговарајућих законских решења.

Он је поново изразио захвалност припадницима Министарства унутрашњих послова и министру Стефановићу на личном ангажовању, стрпљењу и вођењу рачуна да се не примени сила, да се закон поштује, али и да се достојанство миграната сачува, баш као што се чува свакодневни живот и безбедност грађана Србије.

У јутрашњој акцији припадника Министарства унутрашњих послова пронађено је око 100 миграната који су одведени и распоређени по осталим камповима широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара