Зукорлић: Ифтар важан искорак у политици помирења

Ифтар, први оброк током рамазанског поста, је радост постача која свој пуни смисао има само када се подели са другима, а овај је и важан искорак у политици помирења, поручио је народни посланик Муамер Зукорлић, који је био домаћин многобрјним званицама у београдском Клубу посланика.

"Овај ифтар због свих околности у којима се одржава има порку да се држава отвара према муслиманима, што је важан искорак у политици помирења и неопхоне интеграције друштва", рекао је Зукорлић, који је и председник Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво.

Како је саопштено, међу више од 130 званица ифтару су присуствовали изасланик Председника Србије Никола Селаковић, министарка правде Нела Кубуровић, министар образовања Младен Шарчевић, потпредседница СНС-а Марија Обрадовић, потпедседник Скупштине Србије Верољуб Арсић, те више од двадесетак народних посланика из већине посланичких клубова.

Међу звавницама је био и амбасадор ОЕБС-а и готово сви амбасадори муслиманских земаља у Београду, те бројни представници јавног политичког и културног живота.

Вишечлану делегацију Исламске заједнице Санџака, Београда, Војводине и Прешева предводио је, како се наводи, председник Мешихата муфтија Мевлуд Дудић.

Пожелевши добродослицу и пријатан ифтар, Зукорлић је истакао да муслимански пост има за циљ да изоштри карактер човека и да му унапређењем самоконтроле ојача емпатију за друге људе и определи га према доброчинству.

Пре ифтара проучен је езан и џематски обављен акшам намаз, а уз ифтар уприличен је пригодан културно-уметнички програм.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво