Завршен булевар који спаја Мост на Ади и Тошин бунар

Радови на изградњи саобраћајнице ЛОТ 1, односно булевару који спаја Мост на Ади и Тошин бунар завршени су данас, изјавио је градски менаџер Горан Весић и најавио да ће та деоница бити пуштена у саобраћај 26. јуна.

"Данас смо били у прилици да први пут прођемо комплетном деоницом која се састоји од 1,5 километара пута и 500 метара мостовске конструкције", навео је Весић Танјугу који је имао ексклузивну прилику да саобраћајницу сними у покрету.

Како је рекао, то је најмодернији и најновији булевар који постоји у Београду, а урађен је тако да спаја Мост на Ади и Тошин бунар.

"На почетку и на крају моста постављене две излазно-узлазне рампе, а имамо и три раскрснице које се налазе на Тошином бунару, Булевару АВНОЈ-а и Булевару Црвене армије", рекао је Весић.

Он је нагласио да је посао, са данашњим даном, завршен у року, а према уговору који шпанска компанија "Рубау" има са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу града Београда имају још пет дана да заврше посао.

"То подразумева исцртавање линија, које се већ раде, пуштање јавне расвете и постављање семафора који се такође већ постављају тако да ће комплетан посао бити завршен у року и 26. јуна овај булевар ће бити пуштен у саобраћај", нагласио је Весић.

Он је навео да је основна предност тог булевара што ће се од Тошиног бунара до Пожешке улице стизати за 10 минута.

"На овај начин решили смо један од највећих проблема Моста на Ади, а то је био силазак на новобеоградску страну који је био привремен и није био безбедан", рекао је Весић и захвалио Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу града Београда и компанији "Рубау" који су урадили "сјајан" посао.

"Ово је још један инфраструктурни пројекат у Београду који радимо и још један пројекат који мења град и олакшава људима живот", оценио је Весић.

Директор Дирекције за грађевинско земљисште и изградњу града Београда Бранислав Поповић је рекао да у Београду тренутно има 69 активних градилишта.

"Читав смисао наше активности је да у сред грађевинске сезоне најзад имамо завршетак радова кад им је и време...најзад смо успоставили радни циклус који омогућава да се све ради на време и у грађевинској сезони", рекао је Поповић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво