Нова акција за изградњу одељења за оболеле од рака

Након успешне хуманитарне утакмице "Асови за децу" на којој је прикупљено 120.000 евра за изградњу одељења за децу оболелу од рака у Нишу, НУРДОР, "Хало огласи" и "Егзит" фондација покренули су јединствену хуманитарну акцију "Огласи за живот" са циљем финализације тог капиталног пројекта.

Идеја је да се на посебној страници "Хало огласа" продају и купују половне и нове ствари, а да сав приход иде за изградњу новог оделења дечије хемато-онколошке болнице у Нишу.

Значај акције су препознале и познате личности, па ће тако Др Неле Карајлић, Никола Којо, Мирјана Карановић, Јована Бракочевић, Слободан Шаренац, Славко Белеслин, Наташа Миљковић, Марчело, "Дисциплин А Кичме", "Бед Копи", "САРС", "Дубиоза Колектив", "Бркови" и многи други огласити продају личних драгоцености, које за њих имају сентименталну вредност.

Посебан допринос акцији дао је један од наших најважнијих амбасадора културе и уметности у свету, композитор Александар Симић, чија су дела била музички идентитет пројеката НАСЕ и Уједињених нација, као и маркетиншка агенција "Communis" која је осмислила и реализовала целу креативну кампању.

У изградњи дечје болнице могу учествовати сви који имају неку ствар коју више не користе, као и они који оглашену ствар желе да купе, јер је продајом или куповином предмета у оквиру ове акције корист вишеструка, истичу из "Егзит" тима.

Заинтересовани треба да за предмет који желе да продају преко "Хало огласа", у последњем кораку процеса предаје огласа, изаберу "Хуманитарни оглас", а он ће бити истакнут и обележен посебном значкицом.

Купљени предмет, поред нове употребне вредности коју добија, постаје и начин да се буде хуман, јер се новац од куповине уплаћује Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака.

Потребно је прикупити још 20 милиона динара, с тим да је држава обећала да ће помоћи у износу од 10 милиона динара колико износи ПДВ.

Упоредо се скупљају средства за опремање објекта и зато је важан допринос свих који су у могућности да помогну.

Укупна вредност друге фазе пројекта износи 50.000.000 динара.

Захваљујући донацијама, до сада је прикупљено 30.000.000. динара и очекује се да ће до краја године нови хемато-онколошки центар бити спреман за усељење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара