Мировић: Штитимо националне интересе, али показујемо хуманост

Председник војвођанске владе Игор Мировић рекао је да се у овом тренутку шест до седам хиљада миграната налази на простору Републике Србије, Наша дужност је да им помогнемо у складу са економским могућностима земље, истакао је Мировић.

Србија мора да штити и своје државне и националне али и да покаже хумано лице, рекао је он у Куцури где је боравио поводом Светског дана избеглица, напомињући да је више од милион људи прошло је кроз Србију, у ових неколико година од избијања кризе.

Према његовим речима, то пре све чини Влада Србије на националном нивоу, преко ресорних министарстава.

"Морамо да омогућимо да се сви они који пролазе кроз територију Републике Србије, посебно преко њеног северног дела, Војводине, осећају као људи", рекао је Мировић.

Са друге стране, како је рекао, влада на националном нивоу води такву политику да омогући одређеном броју миграната да бораве у нашој земљи, јер би, наводи, велики број угрозио функционисање појединих места и појединих заједница.

"Чинимо све у та два правца, да покажемо хумано лице, да омогућимо да сви они који пролазе кроз територију Србије приме медицинску помоћ, основне потрепштине када је реч о храни и боравку и да истовремено заштимо домаће становништво у оним местима у којима се избегла лица налазе", навео је Мировић.

Председник Покрајинске владе рекао је да се то чини појачаним радом припадника Министарства унутрашњих послова и других организација и да се до сада највиша оцена може дати таквој организацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи