Именовани уредници редакција РТВ-а на језицима националних мањина

Управни одбор Јавне медијске установе Радио-телевизије Војводине (РТВ), на вечерас одржаној седници именовао је одговорне уреднике редакција радија и телевизије на језицима националних мањина, саопштено је из РТВ-а.

Како се наводи, сви уредници именовани су на предлог генералног директора Радио-телевизије Војводина након спроведене процедуре, у складу са Статутом РТВ-а и добијеног позитивног мишљења Националних савета националних мањина.

"Изабрани кандидати који су и у досадашњем раду у јавној медијској установи Радио-телевизије Војводине показали високе професионалне, радне и организационе способности и надаље ће доприносити унапређењу програма на језицима националних мањина, као значајан чинилац јавног медијског сервиса", констатовао је Управни одбор ЈМУ РТВ.

За уредника редакције на мађарском језику на Другом програму телевизије изабран је Арон Сакач, за уредника редакције на румунском Ђеорђета Секошан, за уредника редакције на ромском Петар Николић, на украјинском Марија Виславски, а на буњевачком језику на Другом програму Телевизије Војводине Наташа Стантић.

За уреднике редакција на језицима националних мањина на Трећем програму радија РТВ Управни одбор је за уредника редакције на словачком језику именовао Мартина Пребуђила, за уредницу редакције на русинском језику, Татјану Беук-Лаћак, а за уредника програма редакције на украјинском језику изабран је Васиљ Дацешен.

број коментара 0 пошаљи коментар