Пројекти за најбоље општине у сузбијању сиве економије

Грађани Беле Паланке, Димитровграда, Пландишта, Беле Цркве и Голупца до 26. јуна изабраће пројекте реконструкције и опремања школа, болница, вртића и других објеката од јавног значаја, које ће финансирати Влада Србије као награду за допринос сузбијању сиве економије и најбољи пласман у такмичењу "Узми рачун и победи".

Гласање за укупно 16 приоритетних пројеката које су предложиле локалне самоуправе, организовано је на јавним местима, шалтер салама општина, трговима и пијацама, а за реализацију одабраних на располагању ће имати по 20.000 евра, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Белопаланчани бирају између реконструкције простора за формирање Омладинског клуба, уређења археолошког налазишта "Ремисиана" и постављања теретане на отвореном у насељу "Нова мала". Општина ове пројекте сматра кључним за унапређење квалитета живота младих и туристичке понуде.

На гласачком листићу у општини Димитровград налазе се куповина теренског возила за Дом здравља, реконструкција платоа испред Центра за културу, као и простора за формирање Туристичког инфо центра.

И пред грађанима Пландишта је тежак избор, јер треба да одлуче да ли ће Основна школа "Доситеј Обрадовић" добити нове клупе, столице и катедре, да ли ће Дом здравља бити опремљен новим ултразвучним апаратима, односно беби вагама и котлом или ће следеће зиме малишани у предшколској установи "Срећно детињство" добити боље грејање.

Стварање услова за квалитетнији живот младих и деце и општина Бела Црква ставила је у први план. Реконструкција сале Центра за културу, изградња дечијих игралишта у градском парку и у предшколској установи "Анђелка Ђурић", нашли су се на референдуму у овој општини, који је први завршен, а пребројавање гласова је у току.

Општина Голубац акценат је ставила на развој месних заједница и приградских насеља, те су се међу предлозима пројеката нашли санација сеоске амбуланте у Винцима и зграде Основне школе "Бранко Радичевић" у насељу Добра, као и изградња нове зграде основне школе у насељу Кривача.

Додатне награде за 12 најактивнијих локалних заједница, у које поред наведених пет општина спадају и Сечањ, Житиште, Бачки Петровац, Тител, Раковица, Прокупље и Сврљиг, су вај-фај зоне бесплатног интернета.

Захваљујући донацији "Телекома Србија", становници награђених општина моћи ће да користе бежични интернет на градским трговима, парковима и другим одабраним локацијама.

Телеком зоне су већ заживеле у Белој Паланци, Димитровграду и Прокупљу, а очекује се и у осталим општинама до 7. јула.

Такмичење општина и градова, организовано у оквиру наградне игре "Узми рачун и победи", за циљ је имало да грађанима покаже како узимање рачуна при свакој куповини и плаћање пореза има директну везу са квалитетом живота на локалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво