Обезбеђен новац за магнетну резонанцу у Дечијој болници

Ребалансом буџета за 2017. годину, који је Скупшина АП Војводине усвојила 16. јуна, Покрајинска влада је определила 100 милиона динара за набавку магнетне резонанце за Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

На овај начин, Војводина ће по први пут добити магнетну резонанцу намењену искључиво за лечење деце.

"Колико је значајна и важна набавка магнетне резонанце говори податак да се у Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине на годишњем нивоу лечи од 11.000 до 13.000 деце која се хоспитализују, а да се обави преко 140.000 прегледа", навео је покрајински секретар Зоран Гојковић.

Акцијом за прикупљање финансијских средстава за куповину магнетне резонанце, коју је 17. новембра 2015.године покренула фондација "Магнет за љубав", до сада је скупљено 38.800.000,00 динара, што је, на жалост, недовољно за набавку овако захтевног апарата.

Зато је у договору са Управним одбором фондације, Покрајинска влада одлучила да у потпуности финансира куповину магнетне резонанце, док ће средства која су до сада прикупљена бити искоришћена за набавку додатне опреме која је неопходна за рад магнетне резонанце.

За нови дијагностички апарат потребна је и изградња посебног објекта.

"Ми смо упоредо са набавком средстава друштвено одговорних предузећа и појединаца, ушли у процес припреме зграде у којој би се магнетна резонанца налазила. Имамо завршену комплетну документацију везану за изградњу зграде у којој ће бити смештена магнетна резонанца за потребе Дечије болнице и ускоро почиње фаза изградње", нагласио је доц.др Гојковић.

Посебну захвалност за бригу и помоћ нашим најмлађим суграђанима, су на данашњој конференцији за новинаре, секретар Гојковић и др Горан Бекавац, управитељ фондације "Магнет за љубав", упутили свим донаторима, физичким и правним лицима, који су показали хуманост и узели учешће у овој акцији, те допринели да наши најмлађи чланови друштва добију адекватну здравствену негу и бригу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво