Провала у просторије Адвокатске коморе, избачене три особе

Прошле ноћи, 15 непознатих особа физички је провалило у просторију Адвокатске коморе Београд. Провалници избацили на улицу три особе. Просторија је у поседу руководства изабраног на изборима 13. маја на челу са председником Југославом Тинтором.

У саопштењу које је потписао Југослав Тинтор наводи се да су насилници избацили на улицу адвоката који је дежурао у простору, као и момка и девојку који су били званично ангажовани као ноћни чувари простора.

Случај је пријављен полицији, која ради на идентификацији починилаца и санкционисању одговорних.

Напомиње се да је за данас заказана промопредаја дужности између Слободана Шошкића и Владимира Гајића, "односно између чланова старог-новог руководства, који фактички предају дужност сами себи".

"Јасно је да су они и налогодавци овог криминалног чина", наводи се у саопштењу Тинтора.

Тинтор сматра да се овде, како каже, очигледно ради о "увођењу реда" које Владимир Гајић већ неколико дана најављује преко медија.

"Са жаљењем констатујемо да је начин који је одабрао за 'увођење реда' - ноћ и гола сила - недостојан адвокатске професије и да неодољиво подсећа на случај 'Савамала' против кога је и сам Гајић јавно иступао у циљу самопромоције", напомиње се у саопштењу.

Гајић је изабран за председника Адвокатске коморе Београда на изборима 10. јуна, које је скупштина АКБ-а претходно 23. априла отказала, односно заказала изборе за 13. мај.

Две групе адвоката међусобно оспоравају легалитет и легитимитет једна другој већ неколико месеци, а тим поводом поднеле су и низ тужби суду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво