Решење комбинованог теста

Ученици осмог разреда основне школе решавали су данас комбиновани тест, на којем су одговарали на питања из историје, биологије, географије, физике и хемије. На нашем Интернет порталу можете погледати решење теста.

Завршни испит, мала матура, траје три дана. Ученици су данас полагали комбиновани тест, јуче тест из математике, а у среду тест из матерњег језика.

Сви ученици морају полагати малу матуру, која представља званичан завршетак основношколског образовања.

Прелиминарне резултате завршног испита школе ће објавити 18. јуна, након тога следи период за жалбе ученика, тако да ће коначни резултати бити објављени 23. јуна.

По објављивању коначних резултата следи предаја листе жеља, а распоред ученика по школама биће објављен 3. јула, док је 4. и 5. јула предвиђено да се обави упис ученика у средње школе.

На сваком од три теста ученици могу освојити максимално по 10 поена.

Бодови са теста сабирају се са бодовима освојеним на основу успеха на крају шестог, седмог и осмог разреда и чине основ за рангирање ученика за средњу школу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво