Пароле и обећања – и кандидати за управнике зграда иду у кампању

Све скупштине станара мораће у наредних шест месеци да се ускладе са новим Законом о становању и одржавању зграда, а то значи да ће и они који већ имају изабране представнике, као и они који их немају, морати да се састану и изаберу управнике. До децембра ће све зграде морати да одрже седнице и да упишу нову власт у регистар стамбених заједница. Проверавали смо са каквим програмима ће се у кампањи представити кандидати, а каква су очекивања бирача.

"Искуство побеђује" – овако Огњан Јовановић планира да привуче комшије да му, после две деценије на функцији председника кућног савета, дају глас за нови мандат. После положеног испита за професионалног управника, планира да направи сајт и да убеди и станаре других зграда да баш за њега гласају.

"Оно што сам до сада радио, те резултате ћемо ставити на наш сајт. Видће се како је зграда до сада функционисала", истиче Огњан.

Да им кампања неће бити лака, показују очекивања бирача који очекују лепши живот, као и да управник буде добар менаџер, а не члан неке партије.

Уз председника Републике и чланове савета месне заједнице од сада ће именом и презименом грађани бирати и управнике зграда.

"Свака капања мора да покаже ко је особа која се кандидује и шта она планира да уради и, наравно, сви воле да обећавају а резултате, нажалост, и у политици и у зградама ћемо тек накнадно видети", каже медијски стручњак Игор Авжнер.

Будући професионални управници мораће да се придржавају онога што су научили. Уколико не раде по правилима – биће смењени. За озбиљније пропусте, могу и да изгубе лиценцу. Станарима морају да буду доступни 24 сата, садам дана у недељи.

"Не само бука, неки квар – било шта што угрожава чланове заједнице, њему се то пријављује и он мора брзо да реагује да се тај квар, та штета отклони. Постоји и обавеза да закључи уговор о осигурању од професионалне одговорности од 10.000 евра", указује Мирјана Ковачевић из Привредне коморе Србије.

За шест месеци кампање видеће се чије су пароле биле најубедљивије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво