Излио се поток код Краљева, одрони на путу Краљево–Гоч

У околини Краљева, у једном делу насеља Ковачи касно по подне услед краткотрајног невремана и снажног пљуска, излио се Ковачки поток у који се вода слива са планине Столови и угрозио неколико кућа.

Осим у дворишта, вода је продрла и у неколико кућа, а у једном домаћинству потопљене су машине у стругари. 

Екипе Сектора за ванредне ситације су на терену помогле да се вода извуче из поплављених дворишта и кућа. Вода је продрла и у један угоститељски објекат, у помоћне објекте, а поплавила је и пољопривредне парцеле. 

Иначе, према подацима Метеоролошке станице Кованлук пало је пет литара воденог талога по метру квадратном и то за само пет минута.

Киша која у краљевачком крају са прекидима пада и даље, на већем делу пута Краљево–Гоч, условила је сливање воде и муља на саобраћајницу, па се возачима саветују да не крећу пут ове планине.

Путари предузећа АД "Нови Пазар пут" су на терену и са механизацијом уклањају одроне, али саобраћај није у прекиду.

Услед падавина,одрона има и дуж Ибарске магистрале, па се возачима препоручује крајње опрезна вожња уколико крећу од Краљева ка Рашки и Новом Пазару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи