Поплављене десетине кућа код Вршца, страдала једна жена

Старија жена се удавила у поплавама које су, услед обилних падавина, у поподневним сатима задесиле околину Вршца. Поплављено је више десетина кућа у местима Уљма, Избиште и Шушаре, као и локални пут између ова два места. У угрожена подручја послата жандармерија, а евакуисане су 42 особе. Ситуација се у вечерњим сатима стабилизовала.

Услед невремена које је задесило околину Вршца удавила се једна 87-годишња жена, јавила је дописница РТС-а из Вршца.

Начелник Управе за ватрогасне спасилачке јединице Драган Дончевски потврдио је за РТС да је једна женска особа настрадала, а да ће истрага утврдити како се то десило.

"Тренутно нема угрожених лица, вода се повлачи, а ми очекујемо да вода и даље настави са повлачењем. Мислим да је оно најгоре завршено. На терену се налазе ватрогасне спасилачке јединице из Панчева и Вршца, исто тако су упућени специјалистички тимови за спасавање из Београда, а спремна је и жандармерија", рекао је Дончевски.

Киша је почела да пада током поподнева и за само десетак минута створили су се потоци на улицама, а вода је продрла у већину домаћинстава у месту Уљма, које је највише погођено.

Мештани кажу да се вода сјурила са свих страна и да им је дошла до појаса.

"Некако смо се извукли, отишли ту код комшике горе на терасу и ту смо седели док није дошла спасилачка екипа по нас", каже једна жена.

Стање се стабилизовало у вечерњим сатима. Вода се повлачи и не очекује се нови поплавни талас.

Спасилачке екипе и жандармерија остају на терену, како би наставили да пружају помоћ угроженом становништву и да прате ситуацију.

"Евакуисане су 42 особе, а становништву су обезбеђени исхрана и смештај", рекао је Драган Дончевски, а пренео МУП.

У помоћ при евакуацији угрожених притекли су и мештани са тракторима.

Општински штаб за ванредне ситуације у Вршцу одржао је ванредну седницу, а за све оне који не могу да се врате у своје куће биће обезбеђен смештај у Вршцу и Белој Цркви.

"Тренутно радимо на збрињавању људи који не могу да уђу у своја домаћинства. То су углавном тренутно најугроженија категорија - деца и стара и изнемогла лица. Трудићемо се да урадимо све што можемо да пронађемо смештај за сва лица којима је он потребан", каже градоначелница Драгана Митровић.

У селу Уљма тренутно нема струје, јер је вода ушла и у трафо-станицу, али се ради и на отклањању и санирању и овог проблема.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво