Отворен Прихватни центар за избеглице и мигранте у Врању

Нови Прихватни центар отворен је у реновираном мотелу на улазу у Врање, а у њему је смештено 135 миграната и избеглица, изјавио је представник за медије републичког Комесаријата за избеглице Иван Мишковић.

Мишковић је за агенцију Бета изјавио да су у Прихватни центар у Врању пребачене избеглице из центра у Прешеву у коме је сада остала 431 особа.

Од прошле недеље и Врање се убраја међу градове у Србији у којима се налазе прихватни центри за избеглице и мигранте са Блиског истока у којима укупно борави око 6.000 људи.

"Комесаријат за избеглице покушава да терет мигрантске кризе распореди на више локалних самоуправа, да не буде да је у само једној општини смештен велики број људи. У центру у Врању смештени су људи пореклом из Авганистана. Међу њима највише је породица са децом, али има и малолетника без родитеља", навео је Мишковић.

Указао је да центар у Врању има капацитет од 240 лежаја, односно да у њему има простора за смештај још стотинак избеглица.

"Остало је да се обави још нешто мањих радова на реновирању мотел. Као и у осталим центрима у Србији и у Врању су обезбеђени сви услови за боравак избеглица укључујући и три оброка дневно", рекао је Мишковић.

Према његовим речима, за избеглице и мигранте смештене у Врању важи правило да центар могу да напусте само уз идентификационе карте до 22 сата и да морају да се јаве обезбеђењу.

Према подацима републичког Комесаријата за избеглице, у свим прихватним центрима у Србији тренутно је смештено 6.074 избеглица које у највећој мери потичу из земаља Блиског истока.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво