Трифуновић предложен за в. д. директора ЦПН, Ђорђевић тврди да још није смењен

Управни одбор Центра за промоцију науке (ЦПН) је за вршиоца дужности директора те институције предложио Јована Трифуновића, речено је агенцији "Бета" у ЦПН. Још увек званични директор ЦПН Немања Ђорђевић тврди да је седница УО одржана мимо правила.

Још увек званични директор ЦПН Немања Ђорђевић рекао је да би званична одлука о његовом смењивању и именовању Трифуновића за в. д. те функције требало да буде донета на наредној седници УО.

Како Ђорђевић тврди, званичан потпис још није ставио министар просвете Младен Шарчевић што би требало да буде последњи потез у његовом коначном смењивању са функције директора.

Ђорђевић тврди да је данашња седница УО одржана мимо правила и самог статута институције.

Рекао је и да су он и руководилац сектора за правне, финансијске и опште послове противзаконито удаљени са седнице УО.

"УО је супротно члану 27 Статута ЦПН донео противзакониту одлуку са три гласа за (Марко Попадић, Александар Пајић и Богољуб Зечевић). Као директор ЦПН-а моја законска обавеза је да се старам за законит рад институције и због тога сам им јасно скренуо пажњу, као и прошли пут, да је оваква одлука о нејавности седнице супротна Статуту", рекао је Ђорђевић.

Навео је да је поднео тужбу против чланова УО ЦПН Богољуба Зечевића, Александра Пајића и Марка Попадића због "противзаконите и противуставне одлуке" о његовом смењивању као и нерегуларности током седнице одбора на којој је та процедура покренута.

Предложени Трифуновић, који би требало да замени Ђорђевића, доцент је на Електротехничком факултету у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво