Сутра сахрана Никице Мариновић

Најуспешнија мис СФРЈ Никица Мариновић трагично је окончала живот минулог уторка у 61. години живота.

Најуспешнија мисица бивше Југославије Никица Мариновић, трагично је окончала живот у уторак послеподне у Београду, не оставивши за собом опроштајно писмо ни поруку из које би се могло закључити зашто је то извршила самоубиство.

Никица Мариновић била је прва Југословенка која се појавила међу званичним кандидаткињама за лепотицу света на такмичењу одржаном давне 1966. године у Лондону.

Ипак, победу у Ројал Алберт холу однела је Индијка Реита Фариа, а Никица, као представница тадашње Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, освојила је титулу прве пратиље и најлепше Европљанке.

Из тог раздобља колају приче да јој је лента најлепше Земљанке измакла зато што долази из земље комунистичког блока.

Шта год да је био разлог, истина је да касније ниједна лепотица Југославије, а било их је више од 25 на планетарном избору, није успела да досегне тако високу титулу.

Одмах након тријумфа у Лондону, плавокосој лепотици понуђен је одлазак на турнеју по Вијетнаму где би требало да забавља америчке војнике.

Тада 19-годишња Никица одбила је понуду, рекавши да као Југослoвенка не одобрава рат у Вијетнаму.

У годинама након лондонског тријумфа, Никица је сарађивала са "Базаром", једним од најпопуларнијих женских часописа бивше државе, чије је читатељике саветовала о моди и лепоти.

Успешно се бавила и цртањем, а каријеру јој је обележио и пословни уговор с модном кућом "Центротекстил".

Удавала се два пута, први пут за књижевника Вука Вуча, са којим има сина Ђорђа. Из другог брака са популарним редитељом Здравком Шотром има сина Марка.

Никица, која је за време живота важила за добродушну и скромну особу, последњих година се због хроничне депресије отуђила од пријатеља и у потпуној изолацији дочекала смрт.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара