Завршен фестивал "Накултивиши се"

У Београду у Дорћол плацу, вечерас је завршен други Фестивал едукативног карактера "Накултивиши се", у оквиру кога су регионални уметници из света културе и уметности одржали предавања на тему позоришне уметности и филма.

Идеја Фестивала је да се отворе нове теме о процесу стварања уметности и да се дође до одговора како одржати културу као саставни део заједнице, јер очигледно да она, у читавом региону то није, већ, како су рекли учесници скупа, све више је њен нестајући елемент.

"Проблем је у томе што она нема више никакво значење за људе који живе у тој земљи, јер су је избили. Она није више саставни део, она њих ничим, што би се рекло под знацима навода 'не оплемењује'. Она не чини од њихових живота нешто боље него што њихов живот јесте", рекао је редитељ Рајко Грлић.

Дино Мустафић сматра да је култура отупила своје критичке оштрице.

"Није једноставно зато што се култура још доживљава као једини непокорени простор, који може да буде субверзиван према етаблираној олигархији, која је себе управо довела у позицију моћи и дистрибуције те моћи, зато што је отупила било какву врсту критичке оштрице", рекао је Мустафић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво