Светски експерти за таленте заседали у Петници

Тродневни скуп светских стручњака за рад с талентима завршен је у Истраживачкој станици "Петница" код Ваљева, саопштила је та установа.

Експерти из мреже организација које се баве додатним научним образовањем и изузетношћу младих, њих 20, одржали су у Петници свој годишњи скуп.

Стручњаци из Немачке, Израела, Пољске, Чешке, Мађарске, Румуније, Данске, Шпаније, Италије, Хрватске и Србије су разговарали о унапређењу начина идентификације талената и о савременим образовним програмима за њих.

Мрежа организација за изузетност младих окупља организације широм света, које се баве талентима, њиховом посебношћу, и прилагођеним образовним програмима, уз додатну мотивацију.

Мрежа је регистрована у Немачкој, а чланице су организације са свих континената.

Истраживачка станица "Петница" од 1982. године организује образовне програме за мотивисане и заинтересоване ученике и студенте у области астрономије, физике, електронике, рачунарства, математике, биологије, екологије, хемије, геологије, медицине, лингвистике, историје, психологије, антропологије, социологије, археологије и дизајна.

Кроз њене програме је до сада прошло 50.000 учесника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи